söndag 12 oktober 2008

True that!

Jag, liksom Hakelius, blir uppmuntrad av att höra Horace säga att svenska folket är obildade. Det har jag tänkt länge och nu får jag höra det av kanske den mest bildade mannen vi har i landet just nu.
Och visst tror även du att "Chateaubriand" är en köttbit? Tänk på det och var ärlig mot dig själv. Tänk sedan att du antagligen borde läsa fler böcker.

11 kommentarer:

David sa...

Jag hade gissat på att det var en flarra rött, men då kan ju Horace och jag ha en faceoff i Simpsons-trivia så ska vi nog se vem som är obildad!

Ärligt talat tycker jag det är superskönt att han vågar säga som det är, vi har ju bytt folkbildning mot Stjärnor På Is, och det är ju inget fel i sig, to each his own. Men risken, och det ser man ju i reaktionerna på uttalandet, är att det blir som i usa där man antingen är "elitist" eller en "jordnära gudfruktig jordens-salt-människa". Bilden av kunskap som något negativt.

Ska medelsvensson bli en sydstatare?

Poncho sa...

Da dada da daaa!
Mer om det nästa vecka när vi testar flanells tålighet och provkör de senaste pick-upsen.

David sa...

Och som vanligt säger Bodildet bäst

www.finistere.se/blogg/entry.asp?ENTRY_ID=1222

Poncho sa...

Jag kan fortfarande inte med henne.

För övrigt så lägger ju Blondinbella ner nu så mitt hopp om att bli störst på den svenska bloggmarknaden lever vidare. Antar att jag måste ta mig förbi Bodil också bara...

David sa...

Bodil existerar tekniskt sett inte på den svenska bloggmarknaden, rent juridiskt sett. Dessutom har hon ingen kommentarsfunktion vilket innebär att hennes tillväxtpotential är begränsad.

Anonym sa...

Jag säger som Carl Lidbom en gång gjorde: "Trams!"

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/punktse/natkronikan/article471588.ab

Poncho sa...

Och vad var det som INTE var pretentiöst i den krönikan? Den var vad jag och mina pretentiösa vänner kallar ett "posséder le but", ett "självmål".

Poncho sa...

Och Sartre?! Allvarligt... han är ju sååå ute.

Anonym sa...

Hehe :D

Poncho sa...

Fint att du är med mig Kajsa.